Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κανονες του να εισαι ανθρωπος...

1. Θα έχεις σώμα. Μπορεί να το αγαπήσεις ή να το μισήσεις, αλλά θα είναι δικό σου για όλο το διάστημα που θα ζήσεις στη γη.

2. Θα μάθεις μαθήματα. Έχεις αναλάβει να παρακολουθήσεις τη σχολή που λέγεται ζωή. Καθημερινά στο σχολείο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να παίρνεις μαθήματα. Μπορεί να σου αρέσουν ή μπορεί να τα θεωρήσεις ηλίθια και άχρηστα.

3. Το μάθημα επαναλαμβάνεται μέχρις ότου το μάθεις. Το μάθημα θα σου παρουσιάζεται σε διαφορετικές μορφές μέχρι να το αφομοιώσεις. Μόλις το αφομοιώσεις θα μπορέσεις να περάσεις στο επόμενο μάθημα.

4. Τα μαθήματα δεν έχουν τέλος. Pεν υπάρχει μέρος της ζωής που να μη συμπεριλαμβάνει μαθήματα. Αν είσαι ζωντανός έχεις μαθήματα να πάρεις.

5. Το «εκεί» δεν είναι καλύτερο από το «εδώ». Όταν το «εκεί» σου γίνει το «εδώ» σου, απλά εσύ θα αποκτήσεις ένα άλλο «εκεί» που πάλι θα σου φαίνεται καλύτερο από το «εδώ» που θα έχεις.

6. Οι άλλοι δεν είναι παρά μια δική σου αντανάκλαση. Δεν μπορείς να αγαπήσεις ή να μισήσεις κάτι από κάποιον άλλον άνθρωπο εκτός κι αντανακλά πάνω σου κάτι που μισείς η αγαπάς στον ίδιο σου τον εαυτό.

7. Αυτό που εσύ δημιουργείς στη ζωή σου εξαρτάται από σένα. Έχεις όλες τις προϋποθέσεις και τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι. Το τι θα κάνεις με αυτά εξαρτάται από σένα.

8. Οι απαντήσεις που αναζητάς βρίσκονται μέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής βρίσκονται μέσα σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακούσεις και να εμπιστευτείς.

9. Όλα αυτά θα τα ξεχάσεις, μόλις ολοκληρώσεις αυτό το κείμενο...

2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή στο blogging! Ωραίο το κείμενό σου και το blog σου! Σε περιμένω για επίσκεψη κι ελπίζω να τα λέμε συχνά!
    Tantekiki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες στον κόσμο του blogging!Υπέροχο το κείμενο σου!Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έγραψες...
    Καλό σου ταξίδι λοιπόν στο σχολείο της ζωής και στην μπλογκόσφαιρα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή